Rally holdbeskrivelse - begynder/let øvet.

 

Beskrivelse:
Begynder/ let øvet
Rally-lydighed er en anderledes måde at træne lydighed med sin hund. Til rally er der opstillet en bane med 10-20 skilte med forskellige øvelser. Øvelserne kan være klassiske lydighedsøvelser som sit og dæk, men også være mere tricks-agtige, som "hund snur rundt". Et skilt kan også indeholde en lille kombination af øvelser. Alle hunde kan deltage i rally, unge som gamle.
Dette hold er for dig, som ikke har gået til rally før. Dig, der har lidt erfaring. Dig, der har en ny hund. Dig, der har en ung hund. På dette hold vil flere hunde træne på pladsen samtidig, så din hund skal kunne acceptere, at der er andre hunde. Det er en absolut fordel at din hund kan sit og dæk, samt har lyst til at følges med dig og er ivrig for at tjene en godbid, som skal være særlig lækker og uimodståelig for din hund.

 

Lidt baggrund om rally.
Målet med rally-lydighed var at skabe en hundesport, hvor det positive og villige samarbejde mellem hund og fører var i højsædet. De enkelte øvelser skulle afspejle den kommunikation og de bevægelser, som skabte det gode grundlag for det daglige samvær med hunden. Siden 2006 har der, i Danmark været afholdt konkurrencer i Rally. Ved konkurrencerne er glæden, udstrålingen og samarbejdet vigtigere end præcisionen. Under konkurrencen kan der kommunikeres frit med hunden, og der er ingen krav om at der skal bruges særlige kommandoer. Konkurrencerne gennemføres på en bane med 10 til 20 skilte, som angiver hvad hunden og føreren skal gøre. Det hele foregår i et raskt tempo og med en udstråling af glæde og overskud. Det gør også at konkurrencerne er underholdende at se på. Der konkurreres i 5 klasser, begynder, øvet, ekspert, champion og en åben klasse som alle kan starte i. Den åbne klasse er den, hvor man kan opnå udtagelse til DcH’s DM i Rally. 

Nyheder

Sponsorer